Reviews: LUSH Coconut Rice Cake

by - 23:20

Здравейте, прекрасни! 
След рецептата за трюфелите с авокадо идва ред и на ревю на твърд шампоан. От известно време насам се опитвам да правя каквото мога за клетницата Майка Природа и се оглеждах дълго време в опции, дали ще махна найлоновите пликчета, дали ще са сламките или тампончетата... Оказа се, че мога да олекотя живота на природата и с това да не ползвам пластмасови контейнери за шампоани. 

Ще започна с това, че първата бройка от шампоана Coconut Rice Cake, получих като PR пратка, но втората, третата и четвъртата си взех сама!!! Защо? Ще разберете след секунда.

Истината е, че на първото ползване косата ми се омазни и се притесних сериозно дали този шампоан не е за мен, но реших да се доверя на селекцията на екипа на LUSH.  На второто миене вече шампоанът започна да ми харесва и така с всяко следващо миене ставахме все по-добри приятелчета.
 
Държа да припомня, че от край време се боря с проблемен скалп. Постоянно люпене на едри люспи. Пробвах всичко в аптеката и помага до след две седмици... Така не казвам, че Coconut Rice Cake пребори този проблем, но го тушира до толкова, че вече почти не се забелязва и не го усещам. Дори сега, пишейки тези редове като се замисля, нямам и сърбежи в скалпа. И съм 100% сигурна, че е от шампоана, защото не съм променяла друго в грижата си за косата освен това.

А сега какво представлява Coconut Rice Cake? Твърдият шампоан е хидратиращо кокосово блокче направено да съживи изтощени, изрусени и твърди коси. Кокосът в него хидратира и омекотява косата, а оризът нежно ексфолира скалпа. Оказа се, че шампоанът е доста добре балансиран и не само, че помогна за омекотяването на краищата на изтощената ми от боядисване и обезцветяване коса, но и продължи да се грижи за нея, дори като я отрязах къса и вече не изглеждаше да има нужда от брутална хидратация. 

Има ред причини заради, които бих го препоръчала на всеки, като се започне за това как действа на моя скалп, през това как няма да задръстите природата с пластмасова опаковка. Друго е, че е икономичен. Стига ми за доста дълго време, пени се обилно и ухае чудесно. 

Още един плюс, за който се сещам е, че скалпът се задържа по-дълго чист дори при по-интензивна спортна активност от моя страна, нещо, което ми беше винаги проблематично и ако след тренировка не изливах един тон сух шампоан върху главата си, след два дена трябваше да мия чиста коса заради скалпа.

Изкушавах се в началото да пробвам и от другите им шампоани, но определено вече не смея, просто този действа толкова добре на моята чуплива коса с капризен до безбожност скалп. А всички, които се интересуват от състава: Sodium Coco Sulfate, Stearic Acid, Water (Aqua), White Rice (Oryza sativa), Perfume, Glyceryl Stearate & PEG-100 Stearate, Organic Coconut Milk (Cocos nucifera), Fair Trade Organic Cocoa Butter (Theobroma cacao), Cocamidopropyl Betaine, Soya Lecithin, Vetivert Oil (Vetiveria zizanoides), Creamed Coconut (Cocos nucifera), Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Colour 45410:1, Colour 14700, Colour 17200, Yellow Rose Petals (Rosa centifolia)
(Източник LUSH).

Препоръчвам на всички тази побираща се в шепата кокосова любов, която не само работи чудесно за косата като я измива, балансира и придава блясък, но върши и чудеса за скалпа, освен всичко останало видът ѝ е прекрасен с изсъхналата фрезия отгоре ♥. Ще се радвам, ако споделите ваши впечатления от другите твърди шампоани на LUSH.

You May Also Like

0 comments