Погрешка в Сицилия - част 1

by - 2:51

Да се озовеш по погрешка в Сицилия? Това сигурно е една от онези грешки, които всички бихме се радвали да се случат в живота ни.
 

Но... нека започна от самото начало. Ковид отвори апетит за пътешествия. Същото се случи и у дома, след като майчето изкара почти месец в Пирогов, борейки се за живота си. И така един добре научен урок, че времето и спомените са важни, затова се задействахме и ето ни нас със резервация за Корфу. Но... четири дни преди полета от Екватор БГ се свързаха с нас с "прекрасната" новина, че пътуването отпада. За съжаление, датите ни съвпадаха с големите пожари в Гърция и полетите бяха сложно нещо. 

И ето ни и нас, четири дни преди полет сменяме концепции и нагласи. 

 
И се озовахме на полета на Wizz Air носещ ни към Ботуша. Към остров, живеещ в съзнанието като земя с аромат на лимони, вкус на рикота и мафиотски истории. Ние бяхме с резервация в Athena Resort 4* в регион Рагуса. Рисортът се намира в тих и спокоен регион. Ако на някой му се обикаля самосиндикално, си трябва превозно средство, защото в близост няма много за гледане. Но за сметка на това на територията на самия рисорт има ресторанти, бар, два басейна, амфитеатър - където вечер има шоу програма, градина, място с коне, пейнтбол и т.н. До плажа има шатъл бус, който върви на всеки 10 минути. Самият плаж е обширен с много фин сахарски пясък. Ако сте от ранните птици можете да хванете и анимациите със зумба и йога. И макар италианците да не признават ред и лично пространство като опре до шатъл буса, то на плажа е друго, няма пищящи малки елементи, които прелитат покрай вас, пълнейки устата ви с пясък, хората са спокойни и знаят как да почиват.

 
В рисорта има отговорник (ако мога така да се изразя), който поема хората от летището и е водач на екскурзиите. Ние попаднахме на Анна Марчовска, която е един прекрасен гид и човек, и успя да предаде на цялата група любовта си към Сицилия и градовете, които обиколихме в екскурзионните дни. Аз лично съм ѝ адски благодарна, защото направи пътуването ни още по-приятно изживяване, помогна ни напълно да се потопим в Сицилия и духът ѝ. Напътстваше ни какви храни и къде да опитваме, показваше ни скрити магазинчета и бисери и разказваше сицилианската история увлекателно, с много топлина и любов, които предаде и на нас. 
 
Сега обратно на рисорта, понеже съм наясно, че голяма част от хората се интересуват предимно от това. Бяхме със закуска, обяд и вечеря. Имаше, поне за мен, богат избор на храна, малко по-беден на плодове. Като обяда може да мине и в ресторанта на плажа, но за това трябва да направите предварителна резервация на рецепцията в хотела още предния ден. Резервации се правят и за пицарията и рибния ресторант, като консумацията в тях е безплатна.

 
Самият рисорт е микс, хотелска част и "вилна" част. Не става дума за вили, а за къщички на по два етажа с отделни стаи. WiFi в стаите няма, това е нещо, което в самото начало на пътуването оценявах като мунус, но доста бързо се обърна в плюс, защото ми даде възможност да си почина, да се насладя и да не вися постоянно на телефона. В самия рисорт има и частни вили, изобщо площта му е огромна. Нашата къщурка, която деляхме с още 3 броя семейства (2 стаи на първи етаж и 2 на втори), беше отдалечена от амфитеатъра и престоят ни се оказа тих и спокоен. Три от дните прекарахме почивайки си в рисорта и на плажа, а останалите дни се потопихме в опознаването на Сицилия, водени от Анна. За тези дни ще ви разкажа в други постове, защото всяка една от дестинациите заслужава да се разгърна малко повече, да покажа малко повече, да почета малко повече. 

 
Защото Сицилия е не просто снимки и думи, тя е емоция, усещане, полъх...

You May Also Like

0 comments