Изживей своите 30 с Fun'Ethic*

by - 4:09

Здравейте, усмивки!
Днес за финал на седмицата съм приготвила пост за един козметичен бранд с който се срещам за първи път. След около месец употреба съм готова със своите впечатления, като естествено преди това ще ви кажа и малко за марката.

Знаете, че в обикновено наблягам на бялата козметика във всякава форма. За това Fun'Ethic предизвика у мен голямо любопитство като бранд. Първо марката е млада (основана е 2011) и  е не само достъпна, но и френска, а знаем, че обикновено френската козметика сама по себе си е като символ за качество. Друг плюс на марката е, че продуктите им са 100% натурални. И финалният елемент, който много ми допада е, че са помислили за грижата за кожата на дами в няколко различни възрастови групи: "Да бъдеш тийнейджър", "Да бъдеш на 20" и "Изживей своите 30". Много се чудих между продуктите за 20 и 30, защото кожата ми е доста по-млада от вече навъртените 34 броя за героя, които имам. В крайна сметка се спрях на "Изживей своите 30" и започнах да ги пробвам с голямо любопитство.


Дезодорант Fun'Ethic "Изживей своите 30" - В първият момент ароматът му ми се стори доста странен (специфичен за био продукт), дори не ми хареса, но след нанасянето миризмата улегна и стана по-свежа и приятна и вече се харесваме 💗. В неговият състав няма алкохол и алуминиеви соли, а дезодоранта се оказа, че дори и в сегашните 30 градусови жеги. Както първият ми допир до него ме накар да отдръпна нос, така сега е навсякъде с мен. Издържа през деня и го мъкна от чиста параноя (като по-пухкав човек, при мен изпотяването е повечко при движение или в жегите).

Активни вещества: 
* Екстрактът от малина хидратира и успокоява. * Органичният ечемик неутрализира лошите миризми. * Органичното алое вера на прах има антимикробно, противовъзпалително и стягащо свойство и е мощен овлажнител.* Слънчогледовото олио запазва овлажняването на кожата. * Етеричното масло от градински чай потиска развитието на бактерии, отговорни за лоши миризми. * Също така има мощна антимикробна активност, която се бори срещу миризмите. 

 98,9% от всички съставки са от естествен произход.
12% от всички съставки са биологични. 
 Съставки: Aqua, Hordeum Vulgare Stem Water*, Caprylic/Capric Triglycerides, Triethyl Citrate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Glycerin, Stearic Acid, Rubus Idaeus Fruit Extract, Aloe Vera Barbadensis Powder*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Salvia Officinalis (Sage) Oil, Sodium Caproyl/Lauroyl Lactyl Lactate, Sodium Lauroyl Glutamate, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Benzoate, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Fragrance, Linalool, Citronellol, Limonene, Geraniol, Eugenol


Магически кърпички за грим  - Това сигурно е единственият продукт, който имах възможност да пробвам и с който все още не можем да открием общ език. Кърпичките наистина почистват грима, но са по-твърди и отнема по-голямо количество мицеларна вода. Спазих всички инструкции, като ги изпрах преди ползване, но поне за мен си останаха твърди. Но пък са адски функционални, когато тръгне на път човек и няма нужда да носи несесер пълен с памучни тампони.


Мицеларна вода Fun'Ethic - С този продукт си паснахме от първото ползване. Няма някакъв фрапиращ аромат, отново си носи по-характерна за биопродуктите миризма, но това е всичко. Това което може да ви направи впечатление всъщност е цветът на мицеларната вода, тя е кафеникава, но това не трябва да ви стряска. Продуткът почиства хубаво, не лепне, не дразни кожата и не оставя мазен слой. След като съм свалила грима с нея, минавам винаги и с четката за лице, но продукт по нея не остава. Първият път доста ме изненада този факт, понеже до сега с каквото и да чистя, после по четката има видими следи от останалият грим.  Признавам си, че останах изненадана, понеже последният ми допир с био почистващ продукт за грим беше особено несполучлив. Очарована съм от тази мицеларна вода и бих си я взела, когато видя дъното на опаковката.


Активни вещества:
* Екстрактът от малина се използва заради своите многобройни свойства: тя е антиоксидант, има преструктуриращо, подхранващо и успокояващо свойство.
 *Органичният градински чай е мощен антиоксидант, богат на витамин Е и С. Тези вещества се борят срещу свободните радикали, които могат да разграждат структурата на кожата. Зеленият чай работи срещу стареенето на кожата и появата на бръчки.
*Органичната роза на Дамаск е ценена за изключителния комфорт, които тя доставя за кожата. Също така е чудесен продукт за защита на яркостта и младостта на лицето. Розовата вода е известна, че е отлично естествено средство против бръчки. Тя също така позволява съживяване на яркостта на уморената кожа.
*Глицеринът запазва няколко пъти собственото си тегло във вода, това го прави основна хидратираща активна съставка. Той има повърхностно активни свойства, които изглаждат кожата. Глицеринът овлажнява и подобрява външния вид на кожата чрез предоставяне на голяма сладост.
* Екстрактите от малц имат полифенолов профил, който генерира широко антиоксидантно действие и има мощен анти-липидно пероксидационен ефект. Той предпазва клетъчната жизненост и се бори ефективно срещу ефектите на стреса и умората на кожата.
* Органичното алое вера на прах стимулира производството на колаген и хидратира кожата дълбоко. То действа за подновяване на мъртвите клетки. Алое вера е естествен овлажнител, богато на витамини Е, В и С, които възстановяват яркостта на уморените кожи.
 98,9% от всички съставки са от естествен произход.
14% от всички съставки са биологични.
Съставки: Aqua, Camellia Sinensis Leaf Water*, Rosa Damascena Flower Water*, Glycerin, Caprylyl/Capryl Glucoside, Rubus Idaeus Fruit Extract, Hordeum Vulgare Seed Extract, Aloe Vera Barbadensis Powder*, Propanediol, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Citric Acid, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide

За финал  ще кажа, че съм доволна от почти всички продукти на бранда, които опитах и дори обмислям да си купя маската за лице понеже чета само положителни неща за нея, а и дезодорантът с екстракт от праскова доста ме изкушава, та може и да посмъкна някоя и друга година от ЕГН-то и да метна в количката и дезодорантът "Да бъдеш на 20". Всички продукти за които ви споделих са напълно достъпни и можете да ги откриете в сайта на Beauty Skin , а аз ще се радвам да чуя и вашите впечатления от продуктите на Fun'Ethic, ако сте ги ползвали. 

Пожелавам ви слънчев и много усмихнат ден, прекрасни!!! И един вълшебен уикенд! ♥




*Продуктите са изпратени от PR, но мнението изложено в ревюто е изцяло мое.

You May Also Like

0 comments